Yapay zeka, her geçen gün hayatımızdaki yerini artırıyor ve birçok alanda işlerimizi kolaylaştırmaya devam ediyor. Peki 2022’de yapay zeka uygulamaları nasıl gelişmeler kaydedecek? Hangi alanlarda yapay zeka kullanımı göreceğiz? İsimtescil olarak bu yazımızda 2022 yılında pazarlamada önemli yer tutacak yapay zeka uygulamalarını inceledik.

Yapay Zeka Nedir?

Yapay zeka, ses ve görüntü tanıma, makine öğrenimi teknikleri ve anlamsal arama gibi birçok farklı alanı içine alan ve temel prensipte insan zekasını taklit etmek üzerinde kurgulanan teknolojidir. Özellikle pandemi süreci ile beraber hayatımızda teknoloji giderek daha önemli bir yer ediniyor. Yapay zeka (https://blog.isimtescil.net/yapay-zeka-nedir/) da bunun en iyi örneklerinden biri. Pazarlamacılar yapay zekanın yükselişinin 2022 yılında da devam edeceğini öngörüyor.

Siz de 2022 pazarlama stratejileri (https://blog.isimtescil.net/2022-dijital-pazarlama-trendleri-neler/)  için yapay zekaya daha çok yer vererek hem kısa hem de uzun vadede kar elde edebilir, daha çok kişiye ulaşabilirsiniz. Aşağıda, müşterilerinize ilgi çekici deneyimler sağlamak için faydalanabileceğiniz bazı yapay zeka kullanım alanlarını derledik.

1. Yapay zeka tarafından oluşturulan içerik

Yapay zeka, sektördeki en iyi uygulamalar ya da siyaset ile ilgili değerlendirme yazıları yazamaz fakat siteniz için faydalı ve trafik çekecek bazı içerikler oluşturabilir. Yapay zeka, içerik yazma programları aracılığıyla bir veri kümesinden alakalı öğeleri seçerek makale yapılandırabilir. Hatta bunu insan sesi ile eşleştirebilir. Yani 2022’de içeriklerinizin bir kısmını yapay zekaya emanet edebilirsiniz. Yapay zeka yazarları özellikle veri odaklı raporlar, piyasa verileri, finans hizmetleri vb. sayısal değer içeren içerikleri yazmak için oldukça kullanışlıdır.

2. Sesli arama

Sesli arama, (https://blog.isimtescil.net/sesli-arama-nedir/) yapay zekanın en iyi avantajlarından biridir. Özellikle Google, Amazon, Apple gibi büyük şirketler tarafından geliştirilen sesli arama teknolojileri oldukça iyi sonuçlar sağlamaktadır. Günümüzde sesli aramanın yükseldiğini ve sesli arama SEO stratejilerinin önem kazandığını da hesaba katarsak, şirketiniz için henüz sesli arama stratejileri geliştirmediyseniz 2022’nin başlangıç için en doğru zaman olduğunu söyleyebiliriz.

3. Reklam hedefleme

Yapay zeka, akıllı reklamcılık için vazgeçilmezdir. Makine öğrenimi algoritmaları sayesinde satın alma sürecinin hangi aşamasında hangi reklamların nasıl hedef kitleler üzerinde en iyi performansı gösterdiğini belirlemek için çok büyük miktarda geçmiş veriler yapay zeka tarafından incelenebilir. Bu veriler baz alınarak, en etkili reklamlar en doğru zamanlarda en doğru hedef kitlelere sunulabilir. Böylece hem reklam bütçeleri oldukça efektif kullanılır hem de en alakalı kişilere ulaşılarak hizmet ya da ürün satışları yapılabilir.

4. Web ve uygulama kişiselleştirme

Web sitenizi ya da uygulamanızı ziyaret eden kullanıcılarınıza benzersiz ve kişiye özel bir deneyim sunmak ister misiniz? Cevabınız “Evet”se yapay zeka uygulamaları imdadınıza yetişecek. Yapay zeka uygulamaları ile bir müşterinin satın alma sürecindeki adımları tahmin edebilir ve buna uygun hizmetler sunabilirsiniz. Örneğin sitenizi henüz yeni ziyaret eden kullanıcılara daha bilgi ve tanıtım odaklı içerikler sunarken, sitenizin düzenli ziyaretçileri için ürünlerin faydaları, yenilikler vb. hakkında derinlemesine bilgiler sunabilirsiniz.

5. Sohbet Robotları

Chatbotlar, (https://blog.isimtescil.net/isverenler-chatbotlardan-nasil-yararlanabilir/) insan zekasını taklit eden ve hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf edilmesini sağlayan harika teknolojilerdir. Chatbot geliştirme platformlarını kullanarak, büyük bir geliştirici ekibe gerek kalmadan ihtiyaçlarınız doğrultusunda sohbet robotları oluşturabilir ve bu teknolojiden hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Bırakın