Facebook, yazarların okuyucularıyla etkileşim kurmaları ve okuyucularından para kazanmaları için oluşturduğu bulletin.com’u duyurdu.

Yazarların izleyicileriyle etkileşim kurmalarına, büyümelerine ve onlardan para kazanmalarına yardımcı olacak Facebook’un yeni hizmeti bulletin.com’da abonelik gelirlerinin %100’ü içerik oluşturuculara gidiyor.  İsimtescil olarak bu yazımızda Facebook’un bloğu Bulletin’i inceledik.

Facebook Bülteni Nedir?

Bülten, yazarların bağımsız bir web sitesi yayınlamak, abonelik ödemelerini işlemek ve aboneliklerini ve okuyucu tabanlarını daha fazla etkileşimde bulunmak ve büyütmek için Facebook‘un sosyal medyasından yararlanmak için kullanabilecekleri bir dizi araçtan oluşuyor.

Hizmet şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde Malcolm Gladwell gibi seçkin bir yazar grubuyla başlatılıyor.

Facebook Bülten Araçları

Bu yeni hizmet; içerik oluşturmayı, bu içerikten ve hedef kitleden para kazanmayı ve hedef kitleyi büyütmeyi destekleyen araçlar içeriyor.

  • Yayın araçları
  • Sürdürülebilir iş modelleri
  • Keşif ve dağıtım
  • Topluluk oluşturma özellikleri
  • Yayınlama araçları

Facebook Bülteni, yayıncıların tamamen özelleştirilebilir bağımsız bir web sitesi oluşturmasını kolaylaştıran bir CMS de sağlıyor.

Facebook, abonelik ödeme sistemlerini ve tekliflerini de açıkladı

“Abonelik ödemeleri, Facebook Pay tarafından güvenli bir şekilde gerçekleştirilecek ve abonelerin kredi kartı, banka kartı veya PayPal hesabı ile ödeme yapmasına olanak tanınacak.

Yazarlar, içerik, yorum yapma yetenekleri ve yalnızca aboneler tarafından erişilebilen Facebook grupları dahil olmak üzere bir dizi aboneliğe dayalı özellik sunabilecek.

Topluluk Oluşturma Özellikleri

Gruplar, Facebook Canlı ve Canlı Ses Odaları gibi şu anda mevcut olan tüm Facebook özellikleri, yeni para kazanma ve katılım fırsatlarından yararlanmak için yazarların kullanımına açık bir şekilde kullanılıyor.

Önümüzdeki Yıl Boyunca Daha Fazla Özellik ve Araç Kullanıma Sunulacak

Facebook “Bulletin aracılığıyla, bu yaratıcıları desteklemek ve mevcut araçlarımızı, harika yazı ve ses içeriğini daha doğrudan destekleyebilecek bir şeyle birleştirmek istiyoruz. Yazarların çalışmalarına saygı duyuyoruz ve bizimle ortak olan herkesin tam bir editoryal bağımsızlığa sahip olacağını açıkça belirtmek istiyoruz.” açıklamasıyla platformun kuruluş amacını açıkladı.

Bültene Entegre Edilecek Diğer Özellikler ve Araçlar

“Bu yıl boyunca, daha bağımsız yazarları ve uzmanları desteklemeyi amaçlayan yeni yatırımlar, ürünler ve hizmetler sunacağız. Yazarların çalışmalarını Facebook dışındaki diğer platformlarda tanıtmaları ve diğer içerik oluşturucularla iş birliği yapmalarını kolaylaştırmak için daha fazla yol üzerinde çalışıyoruz.” açıklamasıyla Facebook, önümüzdeki günlerde daha fazla özelliğin kullanıma sunulacağını da duyurdu.

Yorum Bırakın