Sosyal medyada fazla takipçinizin olması; markanız üzerinde daha güvenilir, kurumsal ve çok kişi tarafından takip edilmeye değer bir algı oluşturur. Yüksek takipçisi olan markalar, daha fazla kişi tarafından takip edilir.

Peki dijital ortamda daha fazla kişiye ulaşmak ve yüksek takipçiye sahip olmak için neler yapmalısınız? İsimtescil olarak bu yazımızda yüksek takipçiye ulaşmanız için derlediğimiz tüyoları paylaşacağız.

Paylaşımlarınız Belirli Bir Periyotta Olsun

Sosyal medya hesaplarınızda bir hafta paylaşım yapmayıp, bir haftanın sonunda sadece tek gün içerisinde 5 – 6 gönderi post etmek oldukça hatalı bir stratejidir. Ya da bazı şirketler sosyal medya hesaplarını dönem dönem uzun süre boş bırakıp oldukça seyrek paylaşım da yapabiliyor. Bu da sayfanın etkileşiminin düşmesine ve paylaşılan gönderilerin çok az kişinin önüne düşmesine sebep oluyor.

Böyle sorunlar yaşamamak ve takipçi sayınızı her geçen gün arttırmak istiyorsanız, sayfanızın istatistikler kısmından etkileşiminizin yüksek olduğu gün ve saatleri  takip edebilir ve bu zamanları baz alarak bir paylaşım planı oluşturabilirsiniz.

Yeniliklerin Takipçisi ve Uygulayıcısı Olun

Sosyal medya mecralarına sık sık güncellemeler ve yeni özellikler geliyor. Örneğin Instagram’a son gelen özelliklerden biri olan Reels, çok sevildi ve Reels videoları oldukça fazla kişi tarafından izleniyor. Bu tarz yeniliklerin gerisinde kalmayarak markanıza uygun içerikler üretmeli ve mevcut takipçilerinizin beğenisini alırken yeni takipçiler de edinmelisiniz.

Gündeme Dair İçerikler Üretmek Markanıza Değer Katar

Her an gündemin nabzını tutmalı ve gündeme dair içeriklerle markanızı trendlerin arasına sokmalısınız. Gündemde bazen çok eğlenceli akımlar olabiliyor. Böyle akımlara katılmak, markanıza samimi bir imaj katar ve sosyal medya kullanıcılarının markanız ile bağ kurmasına yardımcı olur.

Gündemde kötü ve can sıkıcı haberler de olabiliyor. Bu tarz haberleri de titizlikle takip etmeli ve markanızın böyle durumlarda takınacağı tavrı titizlikle belirlemelisiniz. Yangın, deprem, terör saldırısı vb. haberlerin yoğun olduğu ve konuşulduğu bir dönemde mevcut içerik planınızı beklemeye almalısınız. Bu dönemlerde sessiz kalmayı tercih edebileceğiniz gibi gündemdeki olaya dair içerikler de oluşturabilirsiniz.

Real – time marketing hakkında detaylı bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.

Profil Bilgileriniz Doğru ve Anlaşılır Olsun

Profil bilgilerinizi mümkün olduğunca; kısa, anlaşılır ve sizi en iyi şekilde anlatan içeriklerle düzenleyin. Ayrıca profilinizde kullandığınız anahtar kelimelerin sizi yansıttığından emin olun. Çünkü profilinizde yer alan anahtar kelimeler  sosyal medya aramalarında sizi ön plana taşımaya yardımcı olmak konusunda oldukça işlevseldir.

Daha fazla kişinin arama sonuçlarında yer almak da daha fazla takipçiye ulaşmak için iyi bir fırsattır.

Müşteri Sorularına Hızlı Dönüş Sağlayın

Sosyal medyada işler her geçen gün daha hızlı yürümeye başladı. Bundan belki de üç dört yıl önce sosyal medya üzerinden markalarınıza gelen sorulara ya da sorunlara 24 saat gibi bir zamanda dönüş sağlamak normalken günümüzde bu süre dakikalara indi.

Sosyal medya kullanıcıları soru ya da sorunları hakkında hızlı ve sağlıklı dönüşler almak istiyor. Müşteri hizmetlerinizin kalitesini arttırarak ve daha kullanıcı odaklı bir hizmet sağlayarak mevcut hedef kitlenizi daha sadık bir kitle haline getirirken yeni takipçiler kazanabilirsiniz.

Etkileşim Odaklı İçerikler Üretin

Takipçiler onlarla etkileşim halinde olan markaların gönderilerine daha büyük ilgi gösteriyor. Takipçilerinizle sık sık iletişim halinde olun. Örneğin yeni bir ürününüz hakkında ya da indirim yapmak istediğiniz ürünleriniz hakkında Instagram üzerinden anket yapabilir ve sonuçlara göre takipçilerin seçtiği ürünlere belirli oranlarda indirim yapabilirsiniz. Böylece hedef kitleniz sizi izleyen konumundan çıkıp, karar veren konumuna yükselir ve markanız ile ilgili görüş bildirmek takipçileriniz üzerinde olumlu bir algı oluşturur.

Çekilişler Düzenleyin

Çekilişler, takipçi sayınızı hızlı yükseltme noktasında oldukça etkilidir ancak çekiliş süreci hassas yönetilmesi gereken bir dönemdir. Çekiliş öncesinde şartları net olarak belirlemeli, çekiliş postunuzu paylaşırken; çekilişin ne zaman son bulacağını, şartların ne olduğunu, kimlerin katılabileceğini anlaşılır bir dille açıklamalısınız.

Çekilişi canlı yayın olarak yapabilir ya da çekiliş videosu ya da kodunu takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Aksi takdirde çekiliş sonuçlarınıza güvenilmeyebilir ve bu da takipçi kaybetmenize sebep olur.

Doğru Optimize Edilmiş Reklamlar Verin

Sosyal medya reklamcılığı, ürün ya da marka tanıtımı ve satışları konusunda büyük faydalar sağlıyor. Hedef kitlenizi dilediğiniz kriterlere göre belirleme imkanı sunan bu reklamları sık sık tercih edebilir ve takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

Instagram hikaye reklamları hakkındaki yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz.

Influencer Pazarlama

Marka bilinirliğini artırma ve yeni kitlelere ulaşmak için iyi bir yöntem de Influencer pazarlamadır. Ancak bu pazarlama yönteminde iş birliği yapacağınız kişilerin profillerini titizlikle incelemenizi ve seçtiğiniz kişilerin markanıza yarar sağlayacağından emin olmanızı tavsiye ederiz.

1 Yorum

Yorum Bırakın