Web siteniz için SEO olmazsa olmazlardandır. SEO sayesinde; sitenizin verilerini doğru şekilde analiz edebilir ve sitenize gelen trafiği, hedef kitle aralığınızı, en çok tık getiren anahtar kelimeleri rahatlıkla ölçümleyebilir ve dijital pazarlama stratejilerinizi bu yönde oluşturabilirsiniz.

SEO’nun pazarlama çalışmalarınızı desteklemesini istiyorsanız bazı verileri titizlikle takip etmenizi ve bu kanallar aracılığıyla hedef kitlenizi geliştirmeyi amaç haline getirmenizi tavsiye ederiz. Pazarlama çalışmalarınızın daha çok kişiye erişmesi için dikkat etmeniz gereken bazı verileri derledik.

Organik Trafik

Organik trafik, oldukça önemli bir metriktir. Sitenizle ilgili anahtar kelimeler arama motorlarına yazıldığında sitenize tıklama gelip gelmediğini ölçen organik trafik, web sitenizin arama motorlarına yanıt verip vermediğini gösterir. Bu sebeple organik trafik sitenizin doğru anlaşılıp anlaşılmadığı, ilgili hedef kitleye ulaşıp ulaşmadığınız gibi konularda size yol gösterici olacaktır.

Organik Erişim

Gerek internet sitenize gerekse sosyal medya hesaplarınıza her gün içerikler giriyor, blog yazıları yazıyor ve müşterilerinizin beğenmesi ya da satın alması amacıyla gönderiler yüklüyorsunuz. Peki bu içeriklerin ne kadarı reklam vermediğiniz halde yüksek erişim alıyor? Organik erişim, elinizde bulunan mevcut hedef kitlenin sizin markanıza uygun kitle olup olmadığını anlamanız konusunda oldukça işlevseldir. Organik erişimi yüksek olan markaların, sabit bir kitlesi vardır ve bu kitle marka ile bağ kurmuştur. Aslında reklam verirken dahi en büyük amacınız sabit kitlenizi arttırmak ve reklamla size ulaşan kişileri sürekli müşterini haline getirmektir.

Yaptığınız SEO çalışmalarıyla bu erişim oranını arttırabilir ve organik erişim alarak daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Backlink Almak

Backlink, farklı sitelerin size link göndermesi anlamına gelir. Backlink almak  SEO dolayısıyla pazarlama açısından çok değerli olsa da alakasız sitelerden fazla alınan backlinkler sizi zor duruma düşürebilir ve arama motorlarında alt sıralara inmenize sebep olabilir. Bu sebeple backlink alırken dikkatli davranmanızı ve fayda sağlamayı hedeflerken zor duruma düşmemenizi tavsiye ederiz.

Sayfa Yüklenme Hızı

Sayfa yüklenme hızı, SEO çalışmalarında çok etkilidir. Google bu konuda hassastır. Uzun sürede açılan ya da sayfalar arası geçişte yükleme sorunu yaşayan siteler, arama motorlarında üst sıralarda yer alamaz. Çünkü kullanıcılar, hızla gelişen ve birçok veriye maruz kalınan dijital ortamda en iyi içeriklere en hızlı şekilde ulaşmak isterler. Ürün satın almayı planladığınız web sitesinin açılması uzun sürüyorsa onun yerine alternatif site düşünüp alışverişten vazgeçebilirsiniz ya da o site size güvenilir gelmez. Sayfa yüklenme hızının yavaş olması potansiyel müşteriyi kaçıracağı gibi mevcut müşterilerin de alışveriş yapmaktan vazgeçmesine sebep olabilir. Bu yüzden hem SEO hem de pazarlamada iyi bir noktaya gelmek istiyorsanız sayfa hızınızı mutlaka yükseltmelisiniz. Web site hızınızı nasıl yükselteceğiniz konusunda daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler

Anahtar kelimeleri bir defa oluşturmanız ve hep aynı kelimeleri kullanmanız doğru bir strateji değildir. Anahtar kelime aranma hacimleri sürekli değişebilir. Bunun için kelimelerin aylık aranma hacimlerini mutlaka takip etmeli ve her ay anahtar kelimelerinizde ufak güncellemeler yapmalısınız.

2 Yorum

  • Özellikle site hızı, mobil uyumluluk son dönemde en öne çıkan gerekliliklerden biri bence. Dış seo’ya yönelmeden bu gibi iç seo metriklerini yapabileceğiniz en iyi şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum ben de arkadaşlara. Ayrıca son gelen güncellemelerden sonra kesinlikle “uzun” içeriklerin daha önde olduğunu söyleyebilirim şahsen. Yazı için teşekkürler, elinize sağlık.

Yorum Bırakın