Web siteleri de bir nevi insanlar gibi yaşayan, gelişen ve değişen varlıklardır. Her güncelleme titizlikle takip edilmeli ve siteye uyarlanmalıdır. Aksi takdirde belirli bir sürecin sonunda web sitesi ziyaretçi sayılarında düşüş olduğunu ve tıklanma oranlarınızın azaldığını fark edebilirsiniz.

Web sitesini güncel tutmanın olmazsa olmaz gerekliliklerinden biri de yazılım ve tasarım dünyasında meydana gelen her gelişmeyi takip etmek ve web sitenizi bu gelişmeleri dikkate alarak düzenlemekten geçiyor.

Web yazılım ve tasarımı anlamında sitenizi geliştirmek için bir sonraki yılın çalışmalarına ne kadar erken başlarsanız markanızın gelişmesi ve daha çok kişiye ulaşması için o kadar erken yol almaya başlamış olursunuz. İsimtescil olarak bu yazımızda web sitenizi 2022 yılına hazırlamaya başlamanız için birtakım tavsiyeler derledik.

Kullanıcı Dostu

Bu strateji, uygun bir web sitesi tasarımı ve geliştirilmesi için ön koşulların temelinde yer alan zamansız bir stratejidir. Kullanıcıların ihtiyaçları zamanla değişir ve web sitenizin de bu yönde değişim göstermesi gerekir. Kullanıcı ara yüzünü basitleştirerek ve sitenizi daha kullanıcı dostu bir hale getirerek erişiminizi artırabilirsiniz.

Özellikle minimalizm, son dönemde internet kullanıcılarının oldukça ilgisini çeken ve hoşlandıkları akımlar arasında yer alıyor. Sitenizi mümkün olduğunca işlevsel, sade ve işe yaramayan hiçbir aracın yer almadığı bir platform olarak düzenleyerek kullanıcılarınız tarafından daha çok ziyaret edilen bir hale gelebilirsiniz. Gereksiz düğmeler ya da şaşırtıcı tasarımlar yalnızca kullanıcıların kafasını karıştıracak ve sonunda sizin için kayba sebep olacaktır. 2022 yılına temiz bir başlangıç yapmak istiyorsanız şimdiden kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda işlevsel çözümler üretmeye başlayabilirsiniz.

Yapay Zeka ve Botlar

Yapay zeka, müşteri hizmetlerini tamamen yeni bir boyuta getirebilir. Sitenizde henüz yapay zeka ve botların gücünden yararlanmıyorsanız bir an önce harekete geçmekte fayda var. Önümüzdeki yıllarda bilim adamları, robotların manuel müşteri hizmetleri trendlerini devralacağını tahmin ediyor. Makine öğrenimi ve büyük veri ile eşleştirilmiş yapay zeka, web sitesinde konuşmalar başlatacak, iletişimi kişiselleştirecek, kullanıcının sorunlarını çözecek ve sayfada daha iyi gezinmelerine yardımcı olacak.

Animasyonlu Klipler Yükselişte

Değişen şekiller, vurgulanan metinler veya değişen renkler kullanarak sitenizi çok daha işlevsel ve kullanıcı dostu bir hale getirebilirsiniz. Animasyonların kullanıcılara sitede gezinmelerine rehberlik eden görsellerle yardımcı olmaları, kullanıcı deneyimi açısından iyi sonuçlar doğurmaktadır. Animasyonlu videolar kullanarak web sitenizin trafiğini artırabilirsiniz.

Videolar Web Sitelerine Değer Katıyor

Bilgilendirici olduğu kadar çekici olan web sayfasında kısa bir video site ziyaretçileri üzerinde kalıcı bir izlenim bırakabilir. Ancak bu videoların kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri, net bir şekilde vermeleri çok önemlidir. Web sitenizde anlaşılması zor ve uzun videolar varsa onlardan kurtulmak ve yeni videolar kullanmak için bir adım atabilirsiniz. Videonuzu arama motorları için optimize etme yöntemlerini  keşfederek, çok daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Sesli Arama

Sesli arama, bir süredir kullanımda olan ve her geçen gün daha fazla tercih edilen özellikler arasında yer alıyor.  Sesli arama  sayesinde, web site ziyaretçileriniz, zaman ve ekstra çaba harcamaktan tasarruf sağlar. Ayrıca sesli arama, arama motorları en çok duyduğu kelimeleri daha yüksekte göstereceği için SEO sıralamanızı da olumlu etkileyecektir.

2022 yılına girmeden önce, web sitenizi daha kullanıcı dostu bir hale getirerek trafiğinizi artırabilir ve daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Yorum Bırakın