Günümüzde teknoloji ve internetin gelişmesiyle birlikte internet kullanıcıların sayısı da her geçen gün artıyor ve internet çok daha erişilebilir bir hale geliyor. Alışveriş alışkanlıklarını kökten değiştiren internet ve e-ticaret bambaşka bir satın alma çağı başlattı.

İnternet kullanıcıları yeni bir ürün ya da hizmet satın almaya karar verdiklerinde, almak istedikleri ürünü çoğunlukla arama motorlarında aratıyor. İstatistikler, ürün aramalarının %46’sının Google’da başladığını gösteriyor. Bu noktada Google da internet kullanıcılarına en iyi arama sonuçlarını göstermeyi hedefliyor. Markaların ürün ve hizmetlerinin arama motoru sorgulamalarında üst sıralarda yer alabilmeleri için, web sitelerini optimize etmeleri ve içeriklerini kullanıcı ve SEO odaklı hale getirmeleri gerekiyor.

Arama motorları, bir kullanıcı sorgusuna en iyi sonuçları verebilmek amacıyla algoritmalarını sık sık günceller. Yakın bir zamana kadar sadece içerikleri optimize etmek yeterliyken artık görsellerin de SEO’ya uyumlu hale getirilmesi büyük önem taşıyor. İnternet kullanıcıları, eskiye oranla artık görsel ve video aramayı kullanarak internette çok daha fazla arama yapıyor. Bu da görsel SEO kavramını ön plana taşıyor.

1. Web Sitesi Görselleri ve Videolarınızı Optimize Edin

Öncelikle, web sitenizde kullanmayı planladığınız görsel ve videoların mevcut içerikler ve marka kimliğiniz ile örtüştüğünden emin olmalısınız. Web site ziyaretçilerinizin, yavaş açılan ve yüklenmesi zaman alan görsel ya da videolara tahammülleri olmadığını unutmayın. Bu sebeple yüklediğiniz her görselin hızlı açılmasına dikkat edin.

Arama motoru tarayıcılarının görsellerinizi tanıyabilmesi ve eşleştirebilmesi için; görselleri ve videoları uygun ve açıklayıcı anahtar kelimelerle doğru şekilde etiketleyin. Doğru ve ilgili etiketleme, başlıklar, görsellerin doğru isimlendirilmesi, arama motorlarının öğelerinizi dizine eklemesine ve çevrimiçi aramaları sırasında görme engellilere yardımcı olmasına daha iyi yardımcı olacaktır.

Ayrıca, ürün ve hizmetleriniz için stok görseller yerine kendi markanıza ait görseller kullanmanız çok daha etkili olacaktır. Stok görseller birden çok sitede bulunduğundan, görsel aramalarda sitenizin ön plana taşınması zorlaşabilir.

2. Görüntüler ve Videolar ile Hikaye Anlatın

İnternet kullanıcıların çok fazla içeriğe maruz kalması ve internet ortamında sürekli bir şeylere yetişememe kaygısı içinde olmaları sebebiyle, görsel ya da videolara dikkat verme süresi gittikçe kısalıyor. Yapılan araştırmalar, internette insanların dikkat süresinin sadece sekiz saniye olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, gerçekten ilgi çekici bir içerik hazırlamak istiyorsanız hikayelerin gücünden faydalanmanız oldukça önem taşıyor.

3. Site Haritalarınız Var mı?

Site haritaları, SEO açısından çok önemlidir. Bir markanın ürün ve hizmetlerini arama sorgusu sonuçlarında daha görünür hale getirmek için işlevsel çözümler sunan site haritaları, web sitesindeki tüm web sayfalarını ve öğelerini listeler.

4. Yapılandırılmış Verilerin Gücünden Faydalanın

Arama motorları, ürün resimleri ve videoları için yapılandırılmış verileri destekler. Yapılandırılmış veriler, bir markanın bir sayfadaki belirli resimler ve videolar hakkında koduna ekleyebileceği standartlaştırılmış bilgilerdir.

Örneğin, bir marka koda ürün fiyatı, bulunabilirliği ve incelemeler hakkında bilgi ekleyebilir, bu da arama motorlarının belirli web sitesi sayfasını zengin sonuçlar olarak sunmasına yardımcı olur. Google’ın zengin sonuçları, arama sonuçlarının bilgi kutuları, resimler olarak gösterilmesini içerir. 

5. Sitenin SEO Performansını Biliyor musunuz?

Site içinde kullandığınız görsel öğeleri SEO’ya uyumlu hale getirdiğinizden emin olduktan sonra bu yaptığınız düzenlemelerin işe yarayıp yaramadığını mutlaka ölçmelisiniz. SEO başarınızı düzenli olarak izlemek ve raporlamak hem çalışmalarınızın işlevini görmeniz hem de sonraki süreçte yapacağınız çalışmaları belirlemeniz açısından çok faydalı olacaktır.

İçeriklerinizin ve görsellerinizin daha fazla internet kullanıcısına erişmesini sağlamak ve web site trafiğinizi artırmak için , SEO trendlerini anlık olarak takip etmenizi ve tüm güncellemeleri yapmanızı tavsiye ederiz.

Yorum Bırakın